Compozitie
Un amestec omogen in proportii variabile din urmatoarele parti de
plante: frunze de ceai verde, iarba de coada calului, fructe de macese,
frunze de mesteacan, coaja de crusin, fructe de coriandru, flori de soc,
frunze de stevie dulce, recunoscute atat din utilizarea lor
traditionala cat si din mentionarea lor in literatura de specialitate
pentru rolul lor pozitiv in facilitarea digestiei, facilitarea
transportului gastric al nutrientilor cat si pentru proprietatile lor
diuretice, detoxifiante, contribuind la eliminarea toxinelor din
organism.
Utilizare / administrare
Intern: se beau pana la 1-2 litri de ceai pe zi. Nu se indulceste.
Ceaiul are gust dulceag datorita frunzelor de stevie dulce numita si
“iarba de miere” (Stevia rebaudiana) care contin substante dulci permise
diabeticilor si supraponderalilor deoarece sunt practic lipsite de
aport caloric.
Indicatii
Adjuvant in facilitarea digestiei, arderea grasimilor, pentru
facilitarea transportului gastric al nutrientilor, plantele din
compozitie fiind frecvent folosite pentru suplimentarea dietei in
tulburari de tranzit si disconfortul abdominal pentru proprietatile lor
diuretice, detoxifiante prin facilitarea tranzitului intestinal.
Mod de preparare
Uz intern – infuzie. Peste o lingurita sau un pliculet de produs se
toarna 250 ml apa clocotita; Vasul se acopera si se lasa in repaus
10-15 minute, agitand din cand in cand. Dupa infuzare se strecoara si
se poate adauga o lingurita de suc proaspat de lamaie.
Contraindicatii
Acest produs este un supliment alimentar.
Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.
A nu se lasa la îndemana si la vederea copiilor mici.
A nu se depasi doza zilnica recomandata pentru consumul zilnic.